Фірташ переконаний, що Тимошенко "погано скінчить" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ переконаний, що Тимошенко "погано скінчить"

8052
Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає Юлію Тимошенко невдалим бізнесменом і політиком.
Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", відповідаючи на питання, чому, на його думку, Тимошенко вела таку запеклу війну проти нього.
"У мене з нею не було жодних відносин. Люди, з якими я пропрацював багато років, не змогли знайти пояснення, чому вона обрала мішенню саме мене. Я їй не конкурент на політичному полі, я з нею ніколи не вів бізнес, не ділив жодних грошей", - сказав Фірташ.
В той же час він зазначив, що у нього є своя версія, чому Тимошенко вела з ним війну.
"Я вважаю, що Тимошенко - невдалий бізнесмен і невдалий політик. Моя думка, і я це раніше говорив їй у тому числі, - що вона рано чи пізно закінчить погано. Всі, хто з нею починає, закінчують погано. Приклад - Павло Лазаренко. А сама вона ніколи ні за що відповідальності не несе, завжди відповідає хтось інший", - сказав Фірташ.
"Тимошенко заробила гроші на Україні. І борги країна за неї віддавала. А боргів вони з Лазаренком створили, якщо ви пам'ятаєте, близько 2 млрд. доларів. З яких практично половина - її борг", - додав він.
На питання, чому він критикує схеми, за якими працювала у газовому бізнесі Тимошенко, в той час, як EuralTransGas теж працював за бартерними схемами, Фірташ відповів:
"Хочу вам нагадати, що у 90-у році ми всі виявилися на вулиці. Ні країни, ні прапора, ні гімну. І ми, нікому не потрібні. Йди і роби, що хочеш. Я, як і всі, торгував, продавав, купував. Якщо я скажу, що приїхав до Москви із 100 доларами, ви мені повірите? А я приїхав. І всі великі бізнесмени сьогоднішні - вони всі були. Хто квитки продавав, хто ще щось".
"Але у мене, на відміну від Тимошенко, не було підтримки у вигляді державної машини. Наприкінці дев'яностих Бакай, Макаров з "Ітерою" (голова ради директорів ТОВ "Нафтогазова компанія "Ітера") і Тимошенко з ЄЕСУ вже ділили карту країни на трьох. Мене в цій компанії не було. Я газом не займався до 2001 року", - додав він.
На ремарку про те, що він займався постачаннями продуктів до Середньої Азії в обмін на газ, Фірташ відповів:
"Коли я займався постачаннями до Туркменії, я був не на ринку газу, а біля нього. Я займався постачаннями продовольства
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас