Пенсії будуть не більше 8808 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії будуть не більше 8808 гривень

Казна та Політика
7271
Кабмін підготував законопроект, що обмежує максимальний розмір пенсій, який збирається внести до парламенту 10 грудня. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, відмовившись коментувати, якою може бути найбільша пенсія. Також Лавринович сказав, що планується офіційно підвищити пенсійний вік держслужбовців.
Зараз вони можуть йти на пенсію на 5 років пізніше, ніж всі інші громадяни (жінки-держслужбовці - в 60 років, чоловіки - у 65), але для цього керівництво повинно написати подання на продовження віку перебування на держслужбі.
У той же час джерело в Кабміні повідомило, що максимальну пенсію збираються обмежити 12-ма мінімальними пенсіями - на сьогодні 8808 грн. (Зараз тисячі держслужбовців, прокурорів, суддів мають пенсію 10 тис. грн. і більше). Але, як роз'яснило наше джерело, обмеження почне діяти тільки для тих, хто вийде на пенсію в наступному році і пізніше, і може бути тимчасовим - на кілька років. Знижувати пенсію нинішнім пенсіонерам не дозволяє Конституція, тому їх не чіпатимуть. Нардеп Ксенія Ляпіна (НУНС) назвала таке рішення правильним, але більше політичним, ніж економічним.
"Враховуючи, що тих, хто отримує пенсії понад 10 тис. грн., і сьогодні менше 1%, а обмеження торкнеться тільки майбутніх пенсіонерів, дефіциту Пенсійного фонду це практично не зменшить. Зате вже в грудні може початися масовий вихід на пенсії високооплачуваних фахівців, які не бажають втрачати великі пенсії", - говорить Ляпіна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас