У цьому році кожен третій українець давав хабар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У цьому році кожен третій українець давав хабар

Кримінал
365
В Україні за останні 12 місяців хоча б раз хабар давали 34% жителів, показало дослідження "Глобальний барометр корупції", підготовлене Центром антикорупційних досліджень та ініціатив Transparency International.
Ситуація з корупцією погіршилася в порівнянні з минулим році, коли в дачі хабара зізналися 21% громадян. Загальний показник корупції по всіх країнах світу за останній час зріс: за даними дослідження, сьогодні один чоловік з чотирьох не з чуток знає про те, що таке хабар. Втім дослідження відзначає і деякі позитивні тенденції: так, в даний час доповісти про факт корупції готові сім з десяти респондентів.
Частіше від інших з хабарами мають справу поліцейські. На переконання восьми з десяти респондентів, виключно корумпованими є політичні партії. Найбільш корумпованими інститутами в усьому світі були визнані адміністративні установи і парламент.
Сьогодні, 9 грудня, відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Під егідою ООН в багатьох країнах світу проходять демонстрації, зустрічі та семінари, приурочені до цього Дня. Конвенція ООН проти корупції була відкрита до підписання 9 грудня 2003 року в місті Меріда (Мексика). У 2005 році конвенція набрала чинності як міжнародно-правовий документ, обов'язковий для виконання її сторонами. Україна, Азербайджан, Білорусь, Киргизстан, Латвія, Росія, Таджикистан і Туркменістан також ратифікували цю угоду.
Метою конвенції є попередження та викорінення корупції, заохочення і підтримка міжнародної співпраці і технічної допомоги у запобіганні корупції й боротьбі з нею, у тому числі вжиття заходів щодо повернення активів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас