Єврокомісія має намір ще знизити плату за роумінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія має намір ще знизити плату за роумінг

230
Вартість мобільного зв'язку в роумінгу все ще занадто висока в Європейському Союзі. Про це заявила Європейська комісія, вирішивши почати двомісячні громадські консультації для того, щоб збільшити конкуренцію в сфері надання послуг роумінгу і досягти заявленої мети - знизити різницю між дзвінками всередині окремих країн-членів ЄС та в роумінгу в усьому Євросоюзі "практично до нуля до 2015 року ".
"Величезною різниці між внутрішніми тарифами і тарифами в роумінгу не повинно бути на дійсно єдиному європейському ринку", - заявила комісар ЄС з питань Європейського цифрового порядку денного Неелі КРУС.
"Ми повинні звернути увагу на джерело нинішніх проблем, а саме на недостатність конкуренції, і знайти тривалий рішення", - додала вона.
Як повідомлялося, починаючи з липня цього року максимальна ціна вихідного дзвінка в роумінгу в ЄС становить 39 центів (без ПДВ) за хвилину, максимальна ціна вхідного дзвінка - 15 центів за хвилину, максимальна вартість смс-повідомлення - 11 центів, максимальна вартість послуг мобільного інтернету - 80 центів за 1 мегабайт.
Вперше максимальні ціни на роумінг у межах ЄС були обмежені в 2007 році. Нинішнє законодавство про обмеження вартості послуг мобільного зв'язку в роумінгу діє до 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас