Вартість проїзду в столичних маршрутках хочуть підвищити на 50 копійок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість проїзду в столичних маршрутках хочуть підвищити на 50 копійок

459
В даний час кілька столичних перевізників вже подали заявки в КМДА з проханням дозволити підвищити ціни на проїзд у маршрутках. За словами експерта, з дня на день це ж зроблять і інші.
Всупереч чуткам, вартість проїзду зросте не до 4-5 гривень, а максимум до 3 гривень.
Три столичні перевізники збираються підняти ціни на проїзд і вже подали відповідні документи в ГУ транспорту. Це компанії "Крокус-Авто", "Союз-Авто" та ПП "Солов'ян О.Ю." Вони обслуговують 21 столичний маршрут.
Як зазначають в ГУ транспорту, причиною підняття тарифів названі підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, акумуляторних батарей, шин і запчастин.
Підняти ціни без погодження перевізник не має права, цьому передує тривала паперова процедура: треба подати заяву, економічне обґрунтування зміни тарифу, після чого ГУ транспорту разом з ГУ цінової політики розглядає це питання, і не факт, що відповідь буде позитивною.
В ПП "Солов'ян" відзначають, що у них немає іншого виходу: 197-а маршрутка їздить за 1 гривню - дешевше, ніж громадський транспорт, таких цін у всьому Києві немає. "У 510-й - маршрут 13 км, і возимо за 1,50. За два роки, коли була встановлена нинішня ціна, зросли всі ціни на обслуговування, заправку, тому ми й подали в кінці листопада заявку, щоб нам дозволили підняти ціну на 50 копійок".
У ТОВ "Крокус-Авто" вартість теж хочуть підняти на 50 копійок. "За останні три тижні вартість палива зросла на 30 копійок, буде рости і далі, - сказав директор. - Вибір невеликий - або піднімати ціни, або зупинитися".
Всього в Києві працює близько 270 маршруток і близько 85 перевізників, не рахуючи КП "Київпастранс". Якщо приклад виявиться заразливим, то в ГУ транспорту потягнуться всі інші в надії, що і їм дозволять заробляти більше.
У свою чергу глава організації приватних перевізників Валерій Липецький заявляє: це лише початок. "Одні подали (документи в ГУ. - Ред.) Сьогодні, інші готуються і подадуть їх завтра. З 1 січня вводиться акциз, пальне піднімається на 1 гривню, і не сьогодні-завтра заявки подадуть 100% перевізників", - підкреслив Липецький.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, проїзд у столичних маршрутках може подорожчати у зв'язку з прийняттям нового Податкового кодексу.
18 листопада Верховна Рада підвищила акциз на бензин.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас