Робочим Греції набридло бути боржниками невідомо за що — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робочим Греції набридло бути боржниками невідомо за що

5092
У столиці Греції знову заворушення. На дорогах величезні затори. Весь громадський транспорт Афін не працює. Люди кілька годин добиралися на роботу. Транспортники оголосили страйк через плани уряду урізати зарплати і скоротити пільги. Країна живе в режимі жорсткої економії - дефіцит бюджету 13 відсотків. Щоб Греція не потягнула на дно весь Євросоюз, їй виділили 110 мільярдів євро допомоги. В обмін на це Міжнародний валютний фонд зажадав радикальних реформ. Приїзд місії МВФ і спровокував протести.
"Або ми їх, або вони нас. Ми, прості робітники, грошей не витрачали і не крали. Ми не при владі і не несемо жодної відповідальності. Тому сенс наших протестів один - руки геть від робітників", - говорить президент профспілки однієї з компаній Нікос Фотопоулос.
Директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан у свою чергу відзначає: "Я задоволений реформами, які проводить уряд Греції. Зараз за стінами парламенту зібралися натовпи незадоволених нашою співпрацею. Може, якби я був греком, теж протестував. Але попереду ще багато роботи, і, головне, щоб грецьке уряд діяв розсудливо і справедливо".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас