Татуювання будуть стежити за здоров'ям людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Татуювання будуть стежити за здоров'ям людей

382
Американські вчені створили унікальні датчики у вигляді татуювань, які будуть стежити за здоров'ям людей.
Авторами такого відкриття є фахівці з Північно-Східного університету США. На даний момент дослідники працюють з тваринами, вводячи їм під шкіру наносенсори - найдрібніші полімерні частинки. При нестачі в організмі натрію - життєво важливої речовини, що підтримує нормальний кровообіг, датчики-татуювання починають світитися. Причому чим менша концентрація натрію, тим яскравішим стає тату.
Справа в тому, що при створенні "розумних" татуювань використовуються речовини, здатні розпізнавати наявність натрію і світитися, якщо його рівень низький.
Як відзначають автори роботи, аналогічний метод можна використовувати і для вимірювання рівня глюкози в крові.
В даний час хворі на цукровий діабет змушені постійно здавати кров для контролю за концентрацією глюкози. А з підшкірними наносенсорами цієї неприємної процедури можна було б уникнути. Оновлювати "чорнило" потрібно тільки раз на тиждень.
Досі в світі нічого подібного не було. Один з останніх грубих аналогів "розумним" татуювань - металевий датчик, який вживлюється під шкіру і передає інформацію про рівень глюкози на окремий зовнішній пристрій. Його також потрібно оновлювати щотижня.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас