Апеляційний суд підтвердив право власності Києва на 25,46% акцій "Київводоканалу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив право власності Києва на 25,46% акцій "Київводоканалу"

Енергетика
112
Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва про визнання недійсним договору купівлі-продажу 25,464% акцій ВАТ "Київводоканал", повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Відповідне рішення апеляційний суд прийняв 7 грудня.
У прес-релізі відзначається, що в даний час Київ прямо і опосередковано контролює 92,464% акцій "Київводоканалу".
"Найближчим часом "Київводоканал" очікують позитивні зміни: нове керівництво, програма відновлення інженерних мереж, впровадження дієвого контролю за фінансами та залучення досвідчених фахівців для модернізації системи водопостачання столиці", - цитує прес-служба заступника голови КМДА Олександра Пузанова.
Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток у ХК "Київміськбуд" (80%), "Київводоканалі" (25,464%), "Київгазі" (28,46%) і "Київхімволокно" (51% ). Всі угоди були здійснені за однаковою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон". Вже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.
Генпрокуратура України порушила кримінальні справи і оскаржила операції з продажу комунальних пакетів акцій. Госпсуд Києва визнав право власності на зазначені пакети акцій в цих підприємствах за територіальною громадою Києва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас