У Флориді побитий температурний рекорд, що тримався більш ніж півтора століття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Флориді побитий температурний рекорд, що тримався більш ніж півтора століття

146
На південному сході США встановилася безпрецедентно холодна погода, в результаті чого був побитий температурний рекорд, що тримався 169 років.
У вівторок, 7 грудня, стовпчик термометра в місті Форт-Лодердейл (штат Флорида) опустився до позначки 4,4 градуса, передає ІТАР-ТАСС з посиланням на Національну службу погоди США. У 1841 році була зафіксована температура 5,6 градуси за шкалою Цельсія.
Для Флориди, де взимку середня температура становить близько 20 градусів, похолодання стало справжнім стихійним лихом. Переважна більшість приватних будинків у штаті не обладнані опалювальними системами. У результаті багато хто був змушений вирушити у спеціально створені опалювані притулки.
Як очікується, 8 грудня на всій території Флориди, а також у деяких районах штатів Джорджия і Алабама, можливі заморозки. Вони можуть завдати серйозної шкоди сільськогосподарським угіддям, в тому числі апельсиновим гаям.
У той же час на північному сході США спостерігаються сильні снігопади. У штатах Нью-Йорк і Пенсільванія висота заметів місцями перевищує 50 см. Дорожні служби не справляються зі снігопадом - заблоковані багато доріг, в тому числі федерального значення. Місцева влада прийняла рішення скасувати заняття в школах.
Нагадаємо, з початку грудня в центральній Європі в результаті сильних морозів загинули близько 80 осіб.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас