Кабмін і НБУ затвердили план заходів щодо забезпечення цінової стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін і НБУ затвердили план заходів щодо забезпечення цінової стабільності

Казна та Політика
279
Кабінет Міністрів затвердив спільно з Національним банком спільний план дій із забезпечення цінової стабільності.
Про це Українським Новинам сказав міністр економіки Василь Цушко.
"Прийнято спільні заходи уряду, Національного банку і Міністерства економіки щодо стабілізації цін", - сказав він, додавши, що відповідне розпорядження затверджено на засіданні Кабміну в середу.
У плані, текст якого мають Українські Новини, передбачені заходи монетарного і немонетарного характеру.
У числі заходів монетарного характеру передбачена розробка до кінця 2010 року проекту стратегії розвитку фінансового сектору України до 2015 року, що передбачає посилення конкурентоспроможності та стійкості фінансових установ, збільшення кількості та підвищення якості фінансових послуг, проведення реформ регулювання державного ринку фінансових послуг.
Крім того, передбачено, що Мінекономіки, НБУ і Міністерство фінансів спільно визначать середньострокові прогнози інфляції.
Документ також передбачає розвиток первинного та вторинного ринку державних цінних паперів для збільшення каналів впливу на зміни ліквідності внутрішнього грошового ринку, спільну координацію Мінфіном і НБУ грошово-кредитної політики та політики управління держборгом, вжиття заходів щодо запобігання надмірного залучення зовнішніх короткострокових фінансових ресурсів, що використовуються для споживчого кредитування.
Документ також передбачає поступове скорочення протягом 2013-2015 років дефіциту бюджету сектора державного управління з доведенням його рівня в 2013-2015 роках до 2% ВВП.
У числі заходів немонетарного характеру передбачено подання Кабміну низкою міністерств до кінця 2010 року орієнтовного графіка приведення до 2015 року до економічно обґрунтованого рівня цін і тарифів, регульованих державою, для споживачів з одночасним введенням дієвого механізму соціального захисту малозабезпечених верств населення.
Крім того, передбачено посилення контролю за цінами і тарифами, за якими здійснюється закупівля товарів, робіт і послуг державними підприємствами, а також підприємствами з державною часткою в статутному капіталі з метою зниження числа посередників при закупівлях.
Як повідомляло агентство, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Кабінет Міністрів найближчим часом почне планувати бюджетний процес на 3 роки вперед.
У проекті держбюджету на 2011 рік Кабмін прогнозує зростання ВВП 4,5%, інфляцію 8,9%, середньорічний курс гривні 7,95 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас