АУБ: Роботу банків з іноземним капіталом в Україні треба обмежити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Роботу банків з іноземним капіталом в Україні треба обмежити

Казна та Політика
867
Діяльність банків з іноземним капіталом підвищує вразливість і знижує керованість української економіки, що робить доцільним введення владою обмежень на їх роботу, заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко на прес-конференції в Києві в середу.
З його слів, дослідження негативних наслідків допуску іноземного капіталу в банківську систему і завданих збитків національній економіці передано АУБ президенту і прем'єр-міністру України.
Згідно з поширеним у середу прес-релізу АУБ, робота банків з іноземним капіталом призвела до масштабної доларизації економіки і збільшення боргового навантаження.
АУБ виступає за розробку проекту довгострокової стратегії розвитку національної банківської системи.
"Стратегія розвитку національної банківської системи України АУБ пропонує передбачити (...) обмеження сегментів діяльності банків за участю іноземного капіталу, законодавче обмеження рівня валового зовнішнього боргу України", - йдеться в прес-релізі.
У цілому АУБ наголошує на важливості забезпечення контролю національного капіталу над банківською системою, оскільки це є базовою умовою забезпечення економічного суверенітету країни.
Як повідомлялося, частка іноземного капіталу в сукупному статутному капіталі українських банків, за даними Нацбанку України, до 1 листопада 2010 року становила 39,3% проти 35,8% на початок поточного року. Сукупний зареєстрований статутний капітал банків країни на початок листопада становив 140,46 млрд грн.
На 1 листопада 2010 р. в Україні діяло 53 банки з іноземним капіталом, у тому числі 20 зі 100%-м іноземним капіталом. У цілому, за даними НБУ, на 1 листопада в Україні діяло 176 банків з 195 зареєстрованих: 18 банків перебували в стадії ліквідації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас