НБУ подасть апеляцію на судове рішення щодо капіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ подасть апеляцію на судове рішення щодо капіталізації банків

Казна та Політика
402
Національний банк Україна (НБУ) подасть апеляцію на грудневе рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було визнано незаконність підвищення центральним банком вимог до розміру регулятивного капіталу невеликих комерційних банків, а також обмеження їх депозитної активності, повідомив перший заступник глави Нацбанку Сергій Арбузов.
"Рішення суду ми будемо оскаржувати" - сказав він журналістам у Києві в середу.
Як повідомлялося, в червні-2010 НБУ затвердив постанову № 273, якою зобов'язав банки сформувати регулятивний капітал у розмірі не менше 120 млн грн у період до 1 січня 2012 року. Цією ж постановою НБУ заборонив нарощувати обсяг депозитів фізичних осіб тим банкам, які мали регулятивний капітал нижче такого рівня.
Положення постанови НБУ № 273 оскаржила в суді група комерційних банків за ініціативою Асоціації українських банків. Представники Асоціації раніше заявляли, що адміністративне підвищення вимог до абсолютного розміру регулятивного капіталу лише для невеликих фінустанов веде до витіснення їх з ринку неринковими методами.
Антимонопольний комітет України в грудні підтвердив порушення Нацбанком принципу конкуренції: відомство запропонувало НБУ переглянути обмежують норми постанови № 273, які створюють нерівні умови діяльності банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас