Суд визнав незаконним рішення НБУ підвищити вимоги до капіталу невеликих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав незаконним рішення НБУ підвищити вимоги до капіталу невеликих банків

Казна та Політика
403
Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Національного банку України (НБУ) про підвищення вимог до регулятивного капіталу невеликих банків, а також про обмеження їх депозитної активності, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Асоціації українських банків (АУБ) Сергій Шумило за підсумками судового засідання у вівторок.
"Суд задовольнив позов (банків) зі всіх позицій, визнавши незаконність конкретних пунктів постанови НБУ №273", - сказав він.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент АУБ Олександр Сугоняко , прийняте рішення захистить середні і невеликі кредитно-фінансові установи країни від дискримінаційних вимог регулятора.
"Суд захистив банківську систему, не дозволивши НБУ порушити рівні умови конкуренції. Позитивну роль тут також зіграв лист від Антимонопольного комітету", - сказав він.
За словами Сугоняка, АУБ продовжить боротьбу в судовій площині з цим рішенням Нацбанку, якщо НБУ подасть апеляцію.
Як повідомлялося, в червні-2010 НБУ затвердив постанову №273, якою зобов'язав банки сформувати регулятивний капітал в розмірі не менше 120 млн грн. в період до 1 січня 2012 року. Цією ж постановою НБУ заборонив збільшувати обсяг депозитів тим банкам, які мали регулятивний капітал нижче за такий рівень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас