Мінфін США продав решту пакету акцій Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США продав решту пакету акцій Citigroup

Казна та Політика
277
Міністерство фінансів США продало решту акцій Citigroup Inc. за $10,5 млрд, що робить третій за величиною банк країни ще на крок ближче до повної виплати всіх отриманих під час кризи коштів, повідомляє агентство Bloomberg.
У 2008 році Citigroup був змушений звернутися по фінансову допомогу до уряду США після того, як його вартість його акцій впала нижче $5 у порівнянні з максимумом в $56,41, зафіксованим в грудні 2006 року, а деякі вкладники почали забирати свої гроші.
У грудні минулого року Citigroup повернув державі $20 млрд, отриманих в рамках програми Troubled Asset Relief Program (TARP), решта заборгованості банку перед урядом США, яка становила $25 млрд, була конвертована в 7,7 млрд акцій за ціною $3,25 за штуку, що дорівнювало 27% статутного капіталу банку. Крім того, Citigroup отримав державні гарантії за своїми ризикованими активами на $301 млрд.
У понеділок Мінфін продав 2,4 млрд акцій за ціною $4,35 за штуку, папери Citigroup завершили торги в понеділок на позначці $4,45.
"Нам випала можливість зафіксувати значний прибуток для платників податків і уникнути майбутніх ризиків", - заявив представник міністерства Тім Массад.
За даними фінансового відомства США, середня ціна, за якою Мінфін продавав акції Citigroup, склала $4,14, таким чином, прибуток уряду склав $6,85 млрд.
Міністерству фінансів все ще належать варранти на 465,1 млн акцій Citigroup, а Федеральній корпорації зі страхування депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC) США належать гібридні акції (trust preferred shares) Citigroup на $800 млн.
У жовтні Мінфін отримав $2,2 млрд від продажу таких паперів Citigroup, крім того, банк виплатив державі $3 млрд дивідендів на привілейовані акції.
За прогнозами аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, прибуток Citigroup в цьому році складе близько $11,7 млрд. За підсумками минулого року банк одержав збиток у розмірі $1,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас