Мінпаленерго: Мито на імпортне паливо буде нижче 120 євро за тонну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаленерго: Мито на імпортне паливо буде нижче 120 євро за тонну

Енергетика
193
Міністерство палива та енергетики України вважає за необхідне для захисту українських нафтопереробних заводів (НПЗ) ввести мито на імпортні світлі нафтопродукти нижче 120 євро за тонну.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра палива та енергетики Ігор Кирюшин сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Ми обговорювали із фахівцями Мінекономіки 120 євро за тонну - це максимальне мито, вона не буде введено. Мито буде збалансованим, аби підтримати можливість конкуренції продуктів вітчизняних заводів", - сказав він.
При цьому Кирюшин зазначив, що раніше озвучене у ЗМІ мито на рівні 120 євро за тонну лише вивчалося. "120 євро за тонну - це не прораховане на сьогодні мито", - додав заступник міністра.
За його словами, розмір мита буде визначена на рівні уряду.
Кирюшин також зазначив, що в даний час прибутковість світової нафтопереробки близька до нуля, а вся маржа формується на роздрібному ринку нафтопродуктів.
Як повідомляв УНІАН, 23 листопада експертно-аналітична група з питань стабільного функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів України підтримала введення мит на імпортні нафтопродукти, а також продовження стандартів якості палива, що діють, на два роки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас