Азаров доручив Пенсійному фонду обмежити максимальний розмір пенсії із 1 січні 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив Пенсійному фонду обмежити максимальний розмір пенсії із 1 січні 2011 року

Казна та Політика
2385
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив голові правління Пенсійного фонду України Борису Зайчуку разом із Міністерством фінансів терміново підготувати законопроект про обмеження максимального розміру пенсії.
Про це стало відомо в понеділок, 6 грудня, під час зустрічі прем'єр-міністра з головою правління Пенсійного фонду, повідомляє прес-служба уряду.
"Абсолютно неправильно і несправедливо, що одні люди у нас отримують по 800 грн. пенсії, а інші - по 50 тис., причому отримують із солідарного фонду, - підкреслив глава уряду. - Розробіть такий законопроект, аби вже з 1 січня наступного року ми ліквідували цю соціальну несправедливість, створену попередньою владою. Порахуйте, як мотивовано обмежити максимальний розмір пенсії - можливо, 10-12 мінімальних пенсій, і порахуйте, яку економію коштів це дасть".
Крім цього, прем'єр-міністр доручив розглянути питання про зміну віку виходу на пенсію для окремих категорій громадян: "Почати треба із державних службовців. Подумайте, яка економія коштів буде від збільшення віку виходу на пенсію для чиновників. Разом розберіться і запропонуйте, як і для кого розумно обмежити можливість пільгового виходу на пенсію, буває, в 35 років. Як стимулювати людей працювати довше і відкладати отримання пенсії? А після подолання дефіциту Пенсійного фонду можна буде повернути ці "відстрочені пенсійні виплати".
Також прем'єр-міністр переконаний, що негайно треба переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування. Це стимулюватиме людей, по-перше, не отримувати зарплату "в конверті", по-друге, максимально довго працювати і наповнювати свій персональний пенсійний рахунок. Глава уряду доручив терміново розробити відповідний законопроект.
Азаров підкреслив, що всі законопроекти, які є складеної пенсійної реформи, повинні враховувати світовий досвід пенсійних реформ, а також обов'язково мають ретельно опрацьовуватись із профспілками, працедавцями, експертами, громадськими організаціями.
У свою чергу Зайчук проінформував прем'єр-міністра про стан справ із пенсійним забезпеченням в Україні. Зокрема, він підкреслив, що не дивлячись на труднощі із наповненням Фонду, всі пенсії виплачуються своєчасно і в повному обсязі.
"Пенсійні виплати здійснюються у повному обсязі, у встановлений законом термін. Листопад ми профінансували, і до 25 грудня повністю виплатимо пенсії за грудень", - заявив керівник Пенсійного фонду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас