У київських тролейбусах і трамваях з'являться турнікети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київських тролейбусах і трамваях з'являться турнікети

Казна та Політика
312
У січні 2011 року "Київпастранс" планує запровадити автоматизовану систему оплати проїзду у тролейбусах, автобусах і трамваях, повідомляє газета "Сегодня".
Заступник директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов зазначив, що "вже майже все зроблено". "У січні будуть турнікети, причому на всіх маршрутах і на всіх видах транспорту", - сказав він.
Пасажири зможуть купити магнітну картку (її вартість - 7 гривень) і покласти на неї гроші на потрібну кількість поїздок. Терміналів для поповнення буде до півсотні, їх розмістять на зупинках. Ціна однієї поїздки залишиться колишньою - 1,50 гривень.
"Пільговики зможуть їздити у громадському транспорті за так званими соцкартками (картка, в яку "зашиють" дані про її власника, їх почнуть видавати з початку січня)", - повідомив Литвинов. За його словами, приклавши картку до турнікета, її власник зможе пройти безкоштовно.
Турнікети для проходу пасажирів планують встановити на передніх і задніх дверях транспорту, а середні працюватимуть лише на вихід.
"Коли були встановлені такі турнікети в Харкові, виручка від пасажирів зросла удвічі, тому що відсіялись псевдопільговики і "зайці". Правда, ці турнікети пасажири через тиждень розламали", - відзначив екс-начальник столичного главку транспорту Петро Костенко.
Також подібні турнікети є в Москві. Там їх встановили лише на передніх дверях, що неабияк затримує посадку пасажирів.
У "Київпастрансі" через можливі затримки пасажирів при посадці не переживають. "Заходити у нас можна буде через двоє дверей, та і пасажиропотік у нас набагато менший, ніж у Москві", - відзначили на підприємстві.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас