Українським шельфом цікавляться великі іноземні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським шельфом цікавляться великі іноземні компанії

Енергетика
407
Найбільші добувні компанії світу виявляють цікавість до українського шельфу, повідомив голова правління НАК "Надра України" Едуард Ставицький.
"Ми вважаємо причорноморський шельф перспективним напрямом і в найближчих час почнемо там роботу. Геологічно шельф вивчений слабо, і ми розраховуємо розвідати там декілька цікавих родовищ. За оцінками фахівців, основна частина потенційних ресурсів вуглеводнів південного регіону - більше 85% - зосереджена саме на шельфі. Це стосується як Одеської, так і Прикерченської ділянки", - розповів Едуард Ставицький.
За його інформацією, існує можливість залучення значних інвестицій в розробку українського чорноморського шельфу.
"Шельф цікавий багатьом, і до нього придивляються світові гранди. Зокрема, передбачається технічне переоснащення і співпраця із залученням інвестицій Korea Resources Corporation, ТНК-ВР, Royal Dutch Shell Group. Протягом двох-трьох років на шельфи Чорного і Азовського морів можна залучити інвестиції в обсязі 2-3 мільярдів доларів", - упевнений голова правління НАК "Надра України".
"В теперішній час видобуток не ведеться. За отримання ліцензії на видобуток, за нашою інформацією, в грудні 2009 року було сплачено післяплатою 100 млн. грн. до Держказначейства", - сказав Ставицький.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас