Азаров заявив, що Росію не слід сприймати буквально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров заявив, що Росію не слід сприймати буквально

Казна та Політика
359
На сьогоднішній день питання про створення двох спільних підприємств: із видобутку метану в Україні і спільної розробки шельфу Чорного моря між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпромом" знаходиться на рівні обговорення пропозицій.
Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Поки ще процес створення цих підприємств не пройшов юридичну і організаційну стадії. Поки це ще на рівні пропозицій. І я прибічник того, аби ми всі ці пропозиції розглядали в загальному контексті всіх наших взаємин у сфері постачань транзиту газу", - сказав Азаров.
При цьому він зазначив, що на даний момент із цієї теми не може нічого сказати конкретніше. "Зараз я нічого конкретного вам сказати не можу", - заявив прем'єр-міністр.
Також він заявив, що не слід буквально сприймати заяви з російського боку про те, що якийсь факт вже відбувся. У цьому контексті Азаров пригадав про пропозицію прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз", зробленому в квітні 2010 року.
"Давайте подумаємо над питанням, чому Росія діє такими випереджаючими темпами? Це нормальний прийом в переговорному процесі, якщо ти хочеш чогось досягти. Але з квітня по грудень пройшло багато часу, і, як ви знаєте, жодного злиття не сталося", - сказав Азаров. При цьому він підкреслив, що Росія і Україна ведуть переговори з газових питань, і Україна намагається досягти вигідного для себе результату.
Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" отримала від ВАТ "Газпром" 1,5 мільярда доларів передоплати за транзит газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас