У Киргизії робиться друга спроба сформувати правлячу коаліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Киргизії робиться друга спроба сформувати правлячу коаліцію

Казна та Політика
103
У Киргизії робиться друга спроба сформувати правлячу коаліцію. Як повідомляє в суботу, 4 грудня, агентство Reuters, президент Роза Отунбаєва доручила лідерові парламентської фракції партії "Республіка" Омурбеку Бабанову сформувати урядову коаліцію. Згідно з Конституцією, на цей процес відводиться 15 днів. "Республіка" має в парламенті 23 місця із 120, на виборах, які відбулись 10 жовтня, вона зайняла четверте місце.
Прес-секретар президента Киргизії Султан Каназаров повідомив агентству "Інтерфакс", що рішення про передачу права на формування коаліції Бабанову було прийняте після консультацій із лідерами фракцій і після звернення до глави держави лідера Соціал-демократичної партії Алмазбка Атамабава. Він закликав президента віддати іншій фракції право сформувати нову коаліцію після того, як 3 грудня розпалась правляча більшість, сформована соціал-демократами.
Партія "Республіка" разом з партією "Ата-Мекен" входила до складу коаліції більшості. Окремі депутати цієї фракції голосували проти обрання висунутого коаліцією на посаду спікера парламенту лідера "Ата-Мекен" Омурбека Текебаєва. Деякі киргизькі політологи вважають, що спроба "Республіки" сформувати коаліцію також виявиться невдалою і можливі кадрові призначення, що вимагають затвердження в парламенті, зустрінуть опір з боку політичних партій, що не увійшли до коаліції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас