Більшість німців негативно ставляться до сайту Wikileaks — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість німців негативно ставляться до сайту Wikileaks

Казна та Політика
253
Більшість німців негативно ставляться до інтернет-ресурсу Wikileaks, який спеціалізується на пошуках і публікації секретної інформації. Про це повідомляє агентство dpa із посиланням на результати опитування громадської думки, проведеної за замовленням Першого німецького телеканалу ARD.
Близько 53 відсотків респондентів заявили, що вони негативно ставляться до порталу, який, "не відкриваючи анонімність джерел, розміщує довірчі політичні і військові документи, не призначені для широкої публіки". В той же час 43 відсотка не мають нічого проти існування подібного сайту.
Тільки 31 відсоток опитаних вважає правильною публікацію секретних матеріалів, в яких співробітники американських дипломатичних представництв дають оцінки ситуації у кризових регіонах і висловлюють свою думку про політиків різних країн світу. Дві третини опитаних (65 відсотків) упевнені, що подібні документи і надалі повинні зберігатися під грифами "таємно" або "конфіденційно".
Дослідження проводив інститут вивчення громадської думки Infratest. Протягом двох днів по телефону було опитано більше 1000 громадян Німеччини, зазначає агентство AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас