План скорочення дефіциту бюджету США на 3,8 трлн дол. може зазнаи краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План скорочення дефіциту бюджету США на 3,8 трлн дол. може зазнаи краху

Казна та Політика
92
Масштабний план скорочення дефіциту федерального бюджету на сотні мільйонів доларів на рік, запропонований бюджетною комісією Білого дому, може бути відкинуть уже на першому етапі: на сьогодні п'ять провідних представників від обох партій, які входять до складу комісії, різко розкритикували цю програму.
Офіційне голосування щодо програми бюджетної консолідації, яка дозволить США заощадити $3,8 трлн до 2020 року, пройде в бюджетній комісії Білого дому в п'ятницю, для її оформлення у вигляді законопроекту і передачі на розгляд Конгресу потрібно схвалення 14 голосами з 18, повідомляє агентство Bloomberg. Бюджетна комісія Білого дому поєднує відомих законодавців, представників бізнесу та суспільства.
"Мішенню рекомендацій бюджетної комісії є сільська Америка, ці ініціативи, зокрема, підвищення податку на бензин, погіршать стану людей у таких сільських штатах, як Монтана, яким доводиться їздити на великі відстані", - заявив сенатор-демократ від штату Монтана Макс Бокус, голова Фінансового комітету верхньої палати Конгресу.
Проти реалізації проекту також висловилися член Палати представників від Демократичної партії Ян Шаковськи (Іллінойс), республіканці Піл Райан (Вісконсін) і Дейв Кемп (Мічиган), який найближчим часом очолить Бюджетний комітет нижньої палати. За словами представників Енді Стерна, екс-президента другої за розмірами профспілки США, він також проголосує проти програми твердої економії.
Крім цих п'яти чоловік, у комісії також є й такі політики, які ще не озвучили чітку позицію.
Авторами ініціативи є Ерскін Баулз та Алан Сімпсон - співголови бюджетної комісії Білого дому. Їх план передбачає збільшення податкових надходжень приблизно на $1 трлн до 2020 року і скорочення витрат на оборону, охорону здоров'я та інших напрямків.
Раніше повідомлялося, що під час відсутності подібних ініціатив американський держборг зросте в наступному десятилітті на $7,7 трлн із поточних $13,7 трлн.
У випадку реалізації цього плану в існуючому вигяді податки на зростання капіталу і дивіденди здіймуться до рівня податків на заробітну плату. При цьому уряд відмовиться від широкої низки пільг для середнього класу, включаючи податкові відрахування з іпотеки.
Білий дім пропонує знизити ставку корпоративного податку з 35% до 26%, але при цьому компанії повинні відмовитися від значної частини податкових пільг.
Вік повного виходу на пенсію буде поступово підвищений до 68 років до 2050 року і до 69 років до 2075 року. На сьогодні повний пенсійний вік у США коливається від 65 до 67 років залежно від року народження. При цьому мінімальний пенсійний вік становить 62 року.
Витрати на оборону будуть знижені приблизно на $100 млрд. Скорочення фермерських субсидій принесе бюджету ще $3 млрд.
Ті витрати на соціальну сферу та охорону здоров'я, які прямо контролює Конгрес, пропонується урізати на $410 млрд до 2015 року.
Число робочих місць у бюджетній сфері має бути зменшити на 10% до 2015 року, щоб заощадити $13,2 млрд.
Податки на бензин зростуть на 15 центів за галон (3,79 літри).
Альтернативний мінімальний податок (AMT) на прибутки фізичних осіб буде анульований.
Початок впровадження програми намічено на 2012 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас