На Wikileaks відкрили таємницю багатства Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Wikileaks відкрили таємницю багатства Путіна

2782
Прем'єр Володимир Путін отримує прибуток від діяльності швейцарської компанії Gunvor, яка є основним експортером сировини "Роснефти".
Про це говориться в оприлюдненому листуванні WikiLeaks, пише Lenta.ru із посиланням на The Guardian. У документах WikiLeaks американські дипломати називали джерелами багатства Путіна нафту і газ, уточнюючи, проте, що інформація ґрунтуються на чутках.
В них також вказувалося, що співвласник Gunvor Геннадій Тимченко - нібито колишній колега Путіна по службі у КДБ.
Між тим, Тимченко неодноразово спростовував як повідомлення про роботу в органах держбезпеки, так і чутки про дружні взаємини із Путіним.
В іншому фрагменті опублікованого документа говориться, що джерело дипломатів назвало ще одним джерелом добробуту Путіна компанію "Сургутнефтегаз" і підкреслило, що тоді як "Роснефть" узяла курс на прозорість своєї діяльності, "Сургутнефтегаз" не стала цього робити.
У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков висловив співчуття у зв'язку з тим, що американські дипломати подібно до "жовтої" преси поширюють неперевірені відомості про добробут прем'єра Росії.
"Що стосується викладених у Wikileaks матеріалів, що стосуються "багатства" прем'єр-міністра РФ, то, по-перше, важко зрозуміти, наскільки автентичні самі депеші. І по-друге, незрозуміло, наскільки реальні дипломатичні працівники, які їх відсилали, хоча фігурують різні імена", - сказав Пєсков у четвер "Інтерфаксу".
"По суті цього "дипломатичного листування" можу сказати одне: що це чисті інсинуації, повне марення, і вельми важко уявити собі, що дипломати поширюють їх, як жовта преса. Повторюю, що йдеться саме про чутки, які не мають під собою жодного підґрунтя", - додав він.
"З іншого боку, якщо за цими текстами стоять реальні дипломати, то стає образливо і шкода, що в нашій країні працюють непрофесіонали. І залишається лише сподіватися, що з часом їх професійні якості зростуть і вони перестануть використовувати чутки як основу дипломатичного листування", - додав прес-секретар прем'єра.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас