Комерційні перевізники зобов'язані перевіряти у пасажирів дозвільні документи на в'їзд і виїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комерційні перевізники зобов'язані перевіряти у пасажирів дозвільні документи на в'їзд і виїзд

Казна та Політика
147
Верховна Рада зобов'язала комерційних перевізників перевіряти у пасажирів документи, необхідні для в'їзду в Україну або для виїзду до іноземної держави з Україною. За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України проголосували у четвер 258 народних депутатів з 359 зареєстрованих у залі.
Законопроектом перевізники зобов'язуються перевірити перед початком міжнародного пасажирського перевезення наявність у пасажира документів, необхідних для в'їзду в державу, напрями, законом також встановлюється відповідальність за невиконання або неналежне виконання цього обов'язку, що спричинило перевезення або спробу перевезення пасажира через державний кордон України без необхідних документів.
Згідно з законом, цей обов'язок стосується всіх перевізників, що здійснюють міжнародні перевезення, у відповідності з повітряним кодексом України, кодексом торгового мореплавання України, законом про залізничний транспорт, законом про автомобільний транспорт.
У той же час, законом встановлюється тільки обов'язок комерційних перевізників перевірити наявність документів, але не їх справжність.
Дія закону поширюється на повітряні, залізничні, автомобільні морські перевезення.
При цьому, законом встановлюються фінансові санкції до перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, не мають належних документів для виїзду з України або для в'їзду в іноземну державу з території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас