Російський олігарх Лебедєв пішов судом на віце-прем'єра Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський олігарх Лебедєв пішов судом на віце-прем'єра Криму

486
Голова ради директорів Національної резервної корпорації (НРК) РФ Олександр Лебедєв має намір звернутися до Севастопольського суду у зв'язку з висловлюваннями першого заступника прем'єр-міністра Автономної Республіки Крим Павла Бурлакова. Лебедєв заявив, що слова Бурлакова зачіпають його честь, гідність і ділову репутацію, а тому вимагає стягнути з останнього 3 мільйони гривень.
Як повідомили в прес-службі Лебедєва, 26 листопада, виступаючи на міжнародному інвестиційному форумі в Ялті, Бурлаков заявив: "Ним (Олександром Лебедєвим) займаються відповідні служби - податкові служби, які сьогодні бачать, що було ухилення від сплати податків. Це в жодній країні світу жодному інвестору недозволенно".
У повідомленні підкреслюється, що це висловлювання було розтиражовано українськими засобами масової і викликало великий резонанс як в Україні, так і в усьому світі, оскільки перший віце-прем'єр АРК звинуватив Олександра Лебедєва у скоєнні тяжкого злочину. Однак ці висловлювання є "завідомо неправдивими", підкреслили в прес-службі НРК.
Відзначається, що, по-перше, Лебедєв не є податковим резидентом України. Що стосується підприємств групи НРК в Криму, то вони виступають одними з найбільших платників податків регіону, заявили в прес-службі Лебедєва. "Робота НРК відзначена численними грамотами та подяками Державної податкової служби України" за вагомий внесок в поповнення бюджетів всіх рівнів", в тому числі в поточному 2010 році", - наголошується в повідомленні.
По-друге, Павло Бурлаков не є керівником податкової служби, і не може мати доказів своїх висловлювань. Більше того, назвати людину злочинцем можна лише на підставі відповідного рішення суду, впевнені в прес-службі Олександра Лебедєва.
"Чиновники повинні в судовому порядку відповідати за свої слова. Крім того, я не відкидаю звернення в прокуратуру щодо факту наклепу і хибного доносу. Тим більше, коли це я кажу не в приватній бесіді, а публічно, на весь світ. НРК не тільки справно платить податки, але за всі роки роботи в Криму не репатріювали жодної гривні - невеликі доходи вкладалися у відновлення з руїн Театру імені Чехова в Ялті, будівництво храму-маяка в Малореченському та об'єктів соціальної інфраструктури", - підкреслив Лебедєв.
Як компенсацію моральної шкоди Олександр Лебедєв має намір вимагати від Павла Бурлакова виплатити 3 мільйони гривень, які будуть перераховані Ялтинському театру імені Чехова. Саме в цю суму щорічно обходиться групі НРК утримання головного осередку культури Криму, відзначили в прес-службі НРК.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас