Морженя, заблудившись, оселилось у гаражі на Ямалі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морженя, заблудившись, оселилось у гаражі на Ямалі

133
Дворічне морженя, яке, як передбачається, відбилось від матері, заблудилось і забрело в селище Мис-Каменський на півострові Ямал. Місцеві жителі, знайшовши тварину, прихистили його і тимчасово поселили в гаражі. Найближчим часом для морженяти підшукають зоопарк.
Координатор проектів щодо моржа Ради з морських ссавців Варвара Семенова розповіла в бесіді з агентством, що випускати дитинча в дику природу поки небезпечно - він ще занадто малий і не зможе вижити самостійно. "Його можна перекинути вертольотом в Салехард, але після цього для нього потрібно терміново підшукати підходящий зоопарк, інакше ця занесена в Червону книгу Росії тварина загине", - підкреслила вона.
Експерти відзначають, що кращим варіантом для морженяти було б його транспортування в море. Але, знову-таки через його недосвідченість, це поки неможливо, оскільки в морі він не зможе вижити без допомоги дорослих.
Пошуком зоопарку морженяти, яке для живе в гаражі, вже зайнялася влада Ямало-Ненецького автономного округу, Рада з морських ссавців і Всесвітній фонд дикої природи Росії.
Морженя, яке живе в гаражі в Мис-Каменському, належить до атлантичного підвиду моржа. Ця тварина занесена до Червоної книги Росії. Точних даних про популяцію тварин немає. За приблизними оцінками, в південних частинах Карського і Баренцового морів мешкають близько двох тисяч атлантичних моржів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас