Wikileaks: Постачання російського газу до ЄС і в Україну частково залежать від мафії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks: Постачання російського газу до ЄС і в Україну частково залежать від мафії

Нерухомість
1617
Американські дипломати отримали інформацію, за якою постачання газу із Росії до Європейського Союзу та України частково залежать від російської мафії, пише британська газета "Гардіан" із посиланням на опубліковані сайтом Wikileaks секретні документи держдепартаменту США.
"Вже давно висуваються припущення, що ватажок російської мафії Семен Могилевич таємно отримав частку у зареєстрованій у Швейцарії RosUkrEnergo", - пише "Гардіан".
Таку інформацію американським дипломатам надав співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ. "В ході конфіденційної бесіди з послом США в Україні Уільямом Тейлором він визнав, що в його газовому бізнесі "реальну силу" представляє саме С.Могилевич. За даними Wikileaks, Д.Фірташ також заявив, що в Україні в 1990-і роки було неможливо займатися бізнесом без укладання операцій з різними злочинними угрупуваннями.
"Він визнав, що у нього є зв'язки із представником російського кримінального світу С.Могилевичем, і підкреслив, що перш ніж почати свій бізнес, йому потрібно було отримати схвалення у нього", - говориться у звіті американського посла за підсумками зустрічі з українським підприємцем.
"США вважають, що Могилевич - один із найсильніших ватажків мафії у світі. У Вашингтоні упевнені, що в 1990-і роки він створив найсильніше злочинне угрупування Східної Європи. Він фігурує в списку ФБР 10 найбільш розшукуваних втікачів: вважається, що С.Могилевич причетний до операції, що принесла багатомільйонний дохід, пов'язаної із компанією, яка базується в Пенсильванії", - відзначає "Гардіан".
"Інтерфакс" доки не має в своєму розпорядженні коментарів адвокатів Могилевича з приводу цих публікацій у британській пресі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас