Заступник голови ФРС вважає, що США час замислитись про зменшення дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови ФРС вважає, що США час замислитись про зменшення дефіциту бюджету

Казна та Політика
267
Заступник голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен заявила, що США необхідно звернути увагу на проблеми бюджету, аби захистити свою економіку від ризиків нового спаду, повідомляє агентство Bloomberg.
"Визначення розумного курсу для федеральної бюджетної політики - життєво важливе, хоча і неймовірно важке завдання для американських політиків, - зазначила Дж.Йеллен. - Якщо збережуться поточні установки, бюджетна політика виявиться на хибному шляху".
Вона також підкреслила, що "якщо не почати вирішення цих проблем" зараз, це спричинить "серйозні економічні витратам і ризики" для США.
Хоча недавно прийнята американським ЦБ програма викупу активів на $600 млрд, поза сумнівом, підтримає відновлення, її "навряд чи можна вважати панацеєю", підтримка в рамках бюджетної політики виявилася б дуже доречною, зазначила Дж.Йеллен.
За даними Бюджетного управління Конгресу США (Congressional Budget Office), дефіцит бюджету США цього року перевищить $1 трлн третій рік поспіль, при цьому показник виявиться на рівні 7% ВВП країни.
В той же час Дж.Йеллен застерегла політиків від передчасного посилення бюджетної політики в умовах економіки, яка "продовжує відчувати на собі наслідки світової фінансової кризи".
"Нам необхідно, і я вважаю, у нас є відповідна можливість, розробити такий підхід, який би забезпечив добре продуманий за термінами і реальний план скорочення дефіциту до стійких рівнів у середньо- і довгостроковій перспективі, в той же час не випускаючи з уваги потреб економіки на короткостроковий період", - заявила заступник голови американського ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас