ФРС: Американська економіка продовжує видужувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: Американська економіка продовжує видужувати

Казна та Політика
440
Американська економіка продовжує видужувати: у країні зростають рівень споживчої активності, промвиробництва і об'єми продажів автомобілів, говориться в опублікованому звіті коментарів про сучасний економічний стан ФРС США ("Бежева книга).
"Дані із 12 округів за період із середини жовтня по середину листопада показують, що економіка, як і раніше, зростає. Економічна активність в округах Бостона, Клівленда, Атланти, Далласа і Сан-Франциско змінилась із низького рівня до стриманого, тоді як упевненіше зростання спостерігалося в округах Нью-Йорка, Річмонда, Чикаго, Міннеаполіса і Канзас-Сіті. Інформація із округів Філадельфії і Сент-Луіса охарактеризує економічну ситуацію там, як "змішану", - говориться у "Бежевій книзі".
Звіт містить дані про стан економіки у 12 регіонах, на які ФРС ділить територію США за кількістю федеральних резервних банків. Документ випускається вісім раз на рік, в ньому міститься поточна характеристика стану у США промвиробництва, сфери послуг, сільського господарства, фінансових інститутів, зайнятості і сфери нерухомості.
"Рівень промвиробництва продовжив зростання майже у всіх округах, порівняно високе зростання спостерігається у галузі металообробки і автопромі. Також спостерігається упевнене зростання активності у сфері професійних і нефінансових послуг. Дані про споживчу активність також мають позитивну тенденцію", - наголошується у звіті. Не дивлячись на загальні позитивні дані, ФРС повідомляє, що в декількох округах рівень доходів населення все ще залишається низьким, і в цих районах значна частина людей може дозволити собі купувати лише необхідні для життя товари.
Разом з тим, в поточній "Бежевій книзі" міститься позитивний прогноз із майбутньої передсвяткової споживчої активності в цілому по країні. "Чекання майбутнього передсвяткового сезону продажів відносно позитивні. У деяких округах обсяги передсвяткових продажів очікуються на рівні, що перевищує торішній. Продажі легкових автомобілів і легких вантажівок в описуваному періоді перевищили показники минулого звіту. Обсяги сфери туризму також зросли по всіх округах", - говориться у звіті.
Разом з тим ФРС знов зазначає, що ринок житла все ще переживає депресію, проте в останні шість тижнів в деяких округах ситуація трохи покращилась. Умови на ринку комерційної нерухомості також залишаються не дуже сприятливими і оцінюються ФРС як "змішані". "Умови в аграрному секторі були сприятливі, в багатьох районах цей показник продемонстрував історичні максимуми. Зросли також обсяги експорту сільгосппродукції. Загальна активність в енергетичному секторі також зростає", - наголошується у зветі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас