Ростовський підприємець викрав у філії швейцарського зернотрейдера понад 600 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ростовський підприємець викрав у філії швейцарського зернотрейдера понад 600 тис. дол.

Аграрний ринок
231
До Управління боротьби з економічними злочинами ГУВС по Ростовській області звернувся російський представник великої агропромислової компанії в Швейцарії. Про це повідомила прес-служба ГУВС по Ростовській області.
За словами бізнесмена, ще в червні він уклав контракт з однією з ростовських фірм, що займаються торгово-закупівельною діяльністю зернових, на поставку йому 5 тис. тонн пшениці 4 класу. За договором покупець після надання довідки про наявність товару був зобов'язаний зробити передоплату у вигляді 80% від суми угоди. Швейцарська компанія виконала умови договору і перерахувала на розрахунковий рахунок ростовської організації $608 тис., що за курсом Центробанку на той день склало понад 19 млн. руб.
У прес-службі ГУВС РФ повідомили, що після отримання грошових коштів генеральний директор торгово-закупівельної фірми і не збирався виконувати умови контракту, тобто поставляти пшеницю швейцарській компанії. "Частину грошей підприємець перерахував на розрахункові рахунки юридичних осіб для виконання зобов'язань за раніше укладеними договорами, а решту - він зняв по чеках як повернення позики", - повідомив начальник відділу УБЕЗ ГУВС по Ростовській області Андрій Касіч.
Таким чином, швейцарська компанія не отримала обіцяну пшеницю і втратила більше півмільйона доларів.
В даний час стосовно ростовського бізнесмена порушено кримінальну справу за частиною 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене в особливо великому розмірі).
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас