Долар став найкращим інвестиційним активом листопада, попри думку скептиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар став найкращим інвестиційним активом листопада, попри думку скептиків

Валюта
671
Долар став кращим інвестиційним активом за підсумками листопада 2010 року, випередивши акції, облігації, сировинні товари та інші валюти і спростувавши твердження регуляторів по всьому світу, які заявляли, що політика Федерального резерву спрямована на девальвацію нацвалюти США.
Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США: євро, єну, британський фунт стерлінгів, канадський долар, швейцарський франк і шведську крону, виріс в листопаді на 5,2%.
На закриття торгів у вівторок значення індексу піднялося до 81,290 з 77,266 на кінець сесії 31 жовтня, повідомляє агентство Bloomberg.
Курс долара до євро підскочив за місяць на 7,43%, до данської крони - на 7,37%, до норвезької крони - на 6,17%, свідчать уточнені дані Bloomberg.
Індекс 19 сировинних товарів Thomson Reuters/Jefferies CRB майже не змінився минулого місяця, фондовий індекс MSCI All Country World впав на 2,2% із врахуванням реінвестування дивідендів. Світові ринки облігацій втратили 1,1% із врахуванням реінвестування відсоткового доходу, свідчать дані індексу Global Broad Market, Merrill Lynch, що розраховується.
Разом з тим з початку 2010 року до 30 листопада включно доларовий індекс піднявся на 4,4%, поступившись першими місцями сировинним товарам (+6,4%), акціям (+5,5%) і облігаціям (+5,3%).
"Сильні економічні показники США допомогли утримати долар", - зазначив один із топ-менеджерів найбільшого фонду облігацій Азії Kokusai Global Sovereign Open Масатака Хорії.
На ринку облігацій найрізкіший обвал з 1988 року продемонстрували папери Ірландії - їх ціна впала на 11%, оскільки через боргові та фінансові проблеми країна була змушена звернутися за допомогою до Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.
Середня вартість корпоративних паперів із фіксованою прибутковістю в США, Європі і Азії впала на 1%. Спред між прибутковістю державних і корпоративних облігацій розширився в листопаді з 1,64 до 1,77 відсоткових пунктів.
Сировинний індекс Thomson Reuters/Jefferies CRB завершив торги 30 листопада на рівні 301,41 пунктів, хоча 9 листопада він знаходився на максимальному рівні за 25 місяців - 320,28 пунктів.
Найгірші результати на сировинних ринках показала в листопаді пшениця, котра подешевшала на 9,3%, за нею послідували кукурудза (-8,3%) і апельсиновий сік (-7,1%).
Серед видів сировини, які завершили місяць у плюсі, перше місце займає срібло - ціни на нього зросли в листопаді на 14%, оскільки цей дорогоцінний метал є дешевою альтернативою золоту для інвесторів і ювелірів, зазначив керівник досліджень сировинних ринків з Standard Bank Вальтер де Вет.
Золото піднялося до рекордного рівня в $1424,60 за тройську унцію 9 листопада, але завершило місяць на рівні $1386,02 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас