Бернанке: Високий рівень безробіття загрожує економіці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Високий рівень безробіття загрожує економіці США

Казна та Політика
417
Рівень безробіття у США, як і раніше, залишається високим, і необхідно зробити все можливе для його зниження, заявив глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке передає РБК із посиланням на Reuters.
"Нинішній рівень безробіття в країні, безумовно, спричинить найсерйозніші економічні і соціальні наслідки. Тому створення нових робочих місць, зниження безробіття - питання першорядної ваги", - сказав Бернанке у своєму виступі.
Бернанке зазначив, що зараз безробіття в США "зависло" на рівні близько 9,6% - показника, якого воно досягло в середині 2009р., коли економіка почала відновлюватися від наслідків світової фінансової кризи.
В той же час, глава ФРС утримався від коментарів відносно грошово-кредитної політики США.
Нагадаємо, що 3 листопада ц.р. ФРС США оголосила про своє рішення викупити додатково казначейські облігації на 600 млрд дол. до середини 2011р., тобто щомісячно отримуватимуться облігації на 75 млрд дол. Крім того, ФРС продовжить політику реінвестування платежів з іпотечних паперів у купівлю держоблігацій, що збільшує обсяг програми стимулювання до 900 млрд дол.
Механізм покупки Федеральним резервом держоблігацій в банків передбачає збільшення банківських резервів на рахівницях ФРС на суму, рівну вартості активів, а не віртуальне "друкування нових грошей", як це часто описується в ЗМІ. Проте збільшення резервів понад обов'язковий рівень теоретично дозволяє комерційним банкам направляти більше депозитів на кредитування населення і бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас