Фондовий ринок: Підсумки дня: макроекономічна статистика США не дозволила котируванням акцій впасти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: Підсумки дня: макроекономічна статистика США не дозволила котируванням акцій впасти

Фондовий ринок
223
Торги на російському фондовому ринку завершились у вівторок невеликим зростанням. За підсумками дня індекс ММВБ виріс на 0,7% до 1 565,52 пункти, індекс РТС - на 0,53% до 1 597,8.
Котирування більшості паперів показали позитивну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подорожчали на 1,68%, "Лукойла" - на 3,1%, Ростелекома - на 0,67%, Сбербанка - на 0,79%. Виняток становили папери ВТБ (-1,19%) і "Роснефти" (-0,83%).
"Сьогодні наш ринок залишався стійким до помірно песимістичних новин, - розповідає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. - Гравці знаходили в собі сили здійснювати покупки, навіть не дивлячись на падіння ф'ючерсів на фондові індекси США і зниження американських індикаторів на відкритті торгів, а також ослаблення вартості нафти".
За словами Олени Кожушаної, значному поліпшенню настроїв на російських майданчиках послужила публікація даних про індекс ділової активності ФРБ Чикаго за листопад, який збільшився з 60,6 до 62,5 пунктів, а також індексу упевненості споживачів за аналогічний період, який виріс з 50,2 до 54,1 пункти. Обидва показника перевищили середні ринкові прогнози.
Динаміка торгів на російському ринку змінювалась протягом дня. "Торги відкрилися зростанням котирувань. Проте після перших 30 хвилин торгів почалася негативна динаміка, чому сприяла динаміка європейських ринків. В результаті протягом дня індекс ММВБ демонстрував бічний рух під опором", - пояснює начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.ru Богдан Зварич. За його словами, в кінці сесії, на тлі позитивної макроекономічної статистики із США, ринок зміг відновити зростання і відіграти втрачений вчора рівень 1 560 пунктів.
Експерти вважають, що котирування російських акцій можуть продовжити зростання. "Швидше за все, покупки на російському ринку продовжаться. Правда, темпи зростання будуть, ймовірно, невисокими", - вважає начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.
Олена Кожухова нагадує, що завтра у США о 16:15 будуть опубліковані дані зі зміни кількості зайнятих в приватному секторі країни. "О 18:00 стане відома зміна індексу діловій активності ISM у виробничому секторі, який може знизитися з 56,9 до 56,5 пунктів. З європейських даних варто звернути увагу на динаміку роздрібних продажів Німеччини, а також індекси ділової активності в промисловості єврозони, Німеччини та Великобританії", - нагадує вона.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас