Азаров: Україна розглядає арабський світ як перспективний регіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна розглядає арабський світ як перспективний регіон

Казна та Політика
100
Україна розглядає арабський світ як перспективний регіон, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.
На зустрічі з міністром економіки Ліванської республіки Мохаммадом Сафаді в Києві М.Азаров зазначив, що Київ надає великого значення "природнім ринкам збуту для вітчизняних товарів".
"Ми розглядаємо арабський світ як дуже перспективний і цікавий регіон", - підкреслив він.
М.Азаров також запросив відвідати Україну з візитом свого колегу з Лівану Саада Харірі: "Користуючись нагодою, хотів би запросити вашого міністра відвідати з офіційним візитом Україну".
Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна зацікавлена, насамперед, у співпраці в енергетичній сфері, оскільки володіє всіма необхідними для виробництва устаткування до теплових гідроелектростанцій, а останнім часом реалізувала проект з випуску сонячних батарей.
"Ми виробляємо практично всі види транспорту, починаючи з літаків, танків, бронетранспортерів, автобусів, кораблів, як військових, так і цивільних", - також додав він.
Крім того, на думку українського прем'єра, країни можуть активізувати свої відносини в аграрній сфері. "Україна аграрна країна, в поганий рік ми виробляємо 45 млн тонн зернових, в хороший - 50 млн тонн зернових", - зазначив він.
Крім того, за словами М.Азарова, Україна зацікавлена в залученні всіляких інвестицій, в тому числі і ліванських, для реалізації інвестиційних проектів усередині країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас