Бесеску не приховує бажання приєднати Молдову до Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бесеску не приховує бажання приєднати Молдову до Румунії

317
У найближчі 25 років Молдова може увійти до складу Румунії, що було б стимулом для подальшої демократизації України і прагнення Києва до Європейського Союзу. Таку заяву зробив Президент Румунії Траян Бесеску в інтерв'ю газеті Romania Libera.
При цьому він зазначив, що кордон Румунії і відповідно Євросоюзу пройшов би по Дністру. На думку Бесеску, його країна ніколи не підпише договір про кордон з Молдовою, оскільки це "узаконило б пакт Молотова-Рибентропа".
Він також заявив, що не довіряє Москві, бо Росія тримає свої війська в Придністров'ї і продовжила термін оренди бази Військово-морського флоту в Севастополі до 2042 року. При цьому Росія, як стверджує Бесеску, також не має довіри до Бухареста.
Він також сказав, що виведення російських військ з Придністров'я стане таким собі "тестом", який Москва повинна пройти.
Нагадаємо, в Бухаресті і раніше не приховували бажання приєднати Молдову до Румунії. У цьому питанні Румунія також спирається на прихильників такого об'єднання в Кишиневі. Партії, що підтримують таку ідею, отримали більшість на недавніх парламентських виборах у Молдові.
Крім цього, румунські консульства активно видають паспорти громадянам Молдови. Як заявив Бесеску, лише в 2010 році молдавани отримали понад 70 тисяч румунських паспортів. При цьому процес лише прискориться у зв'язку з відкриттям консульств в Бельцах і Кагулі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас