Рекапіталізовані банки: інвестиції чи ліквідація? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекапіталізовані банки: інвестиції чи ліквідація?

Казна та Політика
948
"Продаж рекапіталізованих банків, які стали проблемними під час кризи і які сьогодні тримають на плаву за допомогою держави, дасть тільки позитив. Інше питання, чи знайдеться стратегічний інвестор, який буде готовий розв’язувати проблеми, створені колишніми власниками і топ-менеджерами цих банків, – зауважив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
Крім того, проблемним є управління в період до продажу, адже, як на мою думку, до кожного із рекапіталізованих банків має бути індивідуальний підхід. Давайте пригадаємо ПІБ, який купив російський "Внєшекономбанк". У цілому, сьогодні банк нормально працює і вже кредитує.
А в банків, які пройшли вливання грошей за рахунок держави, проблем поки що стало не набагато менше. Отож, якщо є бажаючі серед зарубіжних (у чому я сумніваюся) чи наших інвесторів, які готові купити рекапіталізований банк, то держава повинна запропонувати преференції у вигляді, скажімо, податкових канікул на період реанімації фінансової установи чи, можливо, спільного фінансування з боку держави через НБУ або Мінфін та інвестора на паритетних умовах.
Було б добре, якби хоча б в один із цих банків увійшов реальний власник і зміг його витягти. А підтримувати ці банки шляхом докапіталізації економічно недоцільно. В такому разі їх треба ліквідовувати".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас