Турфірми зобов'яжуть надавати повну інформацію клієнтам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турфірми зобов'яжуть надавати повну інформацію клієнтам

1587
Верховна Рада має намір зобов'язати туристичні фірми надавати клієнтам повну інформацію про туристичні послуги, що надаються. За ухвалення законопроекту №7097 у першому читанні проголосувало 266 депутатів за мінімально необхідних 226.
Рада має намір доповнити редакцію закону "Про туризм" статтею, що визначає порядок інформування клієнтів турфірм про послуги, що надаються.
За цією нормою, ще до укладення договору на туристичне обслуговування турфірма повинна надати клієнтам повну інформацію про тур: готель, транспортні засоби, харчування, правила в'їзду до країни, умовах відміни туру, ціну послуг, розмір завдатку і термін остаточного розрахунку.
Крім того, туроператор повинен у письмовій формі надати інформацію про керівника туристичної групи, місце і час можливих зупинок під час поїздки, подробиці екскурсій, інформацію про місцеві звичаї і медичні протипоказання для поїздки в країну.
Також Рада має намір відмінити альтернативне використання туроператорами ваучера як форми письмового договору і зобов'язати всіх операторів укладати договори виключно у письмовій формі.
Нагадаємо, Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) виступає за введення єдиного типового договору на туристичне обслуговування.
У 2009 році кількість українських туристів, які виїхали за кордон, склала 15,3 мільйона людей, що на 1,1%, або на 164,6 тисяч менше, ніж у 2008 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас