Із розмахом. Кілька фактів про гелікоптер Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із розмахом. Кілька фактів про гелікоптер Януковича

Казна та Політика
15856
В авіапарку президента з'явився гелікоптер представницького класу Agusta Westland-139..
Цілком можливо, що новий транспорт використовуватиметься для перельотів глави держави на невеликі відстані. За правилами безпеки в першої особи має бути два гелікоптера.
За деякими даними, вартість повітряного судна - близько $17 млн. Борт спільного виробництва Італії і США вважається Ferrari серед вертольотів. Двомоторний Agusta Westland долає більше 1000 км. без дозаправки - таким чином, Віктор Янукович зможе одним махом перетнути всю країну. А добиратися на роботу президент буде більше 10 хвилин. Передбачається, що маршрут від резиденції "Межигір'я" до офісу на Банковій пройде над Дніпром. Отже столичні автомобілісти зможуть зітхнути із полегшенням: пробки через проїзд президентського кортежу зникнуть.
Гелікоптер випущений два роки тому. До України його доставили із Швейцарії, зареєструвавши з бортовим номером UR-CRB. Модель оснащена системою антиобмерзання. Ще одна із позитивних характеристик судна: воно не втрачає висоту навіть при відмові одного з двигунів.
Спостерігати за посадкою президентського гелікоптера на Парковій алеї можна буде всього за 10 грн. з Маріїнського парку, де нещодавно встановили бінокль.
На чому літають світові лідери
В італійського прем'єра Сильвіо Берлусконі вертоліт такої ж моделі, що і у Віктора Януковича. Його Agusta Westland 139 пізнають по бортовому номеру I-CDDL.
Президент США Барак Обама літає на VIP-варіанті військового гелікоптера VH-60N White Hawk за $6 млн.
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін віддає перевагу вітчизняному Мі-8, який обійшовся у $5-8 млн.
Канцлер Німеччині Ангела Меркель літає на Eurocopter Cougar AS 532 вартістю в $5 млн.
Британський королівський двір багато років не зраджує конструкторському бюро Сікорського. Sikorsky S-76C+ Єлизавети II коштує $8,7 млн.
Президент Франції Ніколя Саркозі використовує гелікоптери лише для робочих поїздок в межах країни. Ціна Eurocopter AS332 Super Puma Саркозі досягає $7,3 млн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас