Мінекономіки пропонує дозволити закупівлі без тендерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки пропонує дозволити закупівлі без тендерів

Казна та Політика
524
Український союз промисловців і підприємців спільно з Міністерством економіки підготували новий законопроект про зміни до закону про проведення державних закупівель.
Про це журналістам повідомив перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.
Він зазначив, що основною зміною в законопроекті є надання можливості державним підприємствам проводити закупівлі товарів і послуг за власні кошти без використання тендерних процедур.
"Кошти підприємства не можуть бути коштами держави. Свого часу була допущена законодавча помилка, і здається, нам удається зараз її виправити", - зазначив Прохоров.
Нагадаємо, у чинному законі про проведення держзакупівель дія тендерних процедур поширюється і на закупівлю товарів і послуг держпідприємствами за власні кошти.
Нагадаємо, 4 жовтня Кабінет міністрів схвалив низку змін до закону про державні закупівлі.
Так, документом пропонується вивести з-під дії закону держмонополії. Також держпідприємствам буде дозволено використовувати власні кошти без вживання норм закону про держзакупівлі. Крім того, пропонується дати можливість обласним управлінням економіки самостійно приймати рішення про проведення тендерів державними установами, зокрема, закупівель у одного учасника.
Світовий банк висловив кілька зауважень до законопроекту. Зокрема, експерти СБ вважають, що в законі про держзакупівлі не повинно бути виключень, що дозволяють тим або іншим підприємствам проводити закупівлі, не використовуючи норми цього документа.
Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова 27 жовтня заявила, що Президент України Віктор Янукович не підпише зміни до закону про держзакупівлі, якщо вони не будуть погоджені із міжнародними організаціями.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас