Прокуратура Києва почала перевірку автошкіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Києва почала перевірку автошкіл

Казна та Політика
741
Прокуратура Києва з 15 листопада почала перевірку учбово-виховних закладів із підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.
Про це УНІАН повідомила прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка.
Зокрема буде перевірено у всіх автошколах наявність дозвільних документів на початок роботи, чи отримали вони відповідні ліцензії і чи пройшли акредитацію в Державтоінспекції, чи мають їх інструктори і викладачі необхідну кваліфікацію, уточнила вона.
Як зазначила Мушка, рішення про проведення таких перевірок прийняте у зв'язку з тим, що основною причиною великої кількості дорожньо-транспортних випадків на території Києва є недостатня кваліфікація водіїв, їх неналежний рівень знань правил дорожнього руху.
“Кожен, хто вирішує сісти за кермо автомобіля, повинен пройти процедуру складання відповідного іспиту. Для цього і працюють автошколи, які пропонують навчання і проводять курси керування авто. Саме від якості цієї освіти і отриманих водіями навиків в початковій автошколі залежить їх подальша поведінка на дорозі”, - підкреслила Мушка, відзначивши, що це зумовлює необхідність отримання водіями лише кваліфікованої освіти, висуває підвищені вимоги до інструкторів і викладачів автошкіл.
При цьому прес-секретар повідомила, що з початку проведення перевірок автошкіл вже виявлені дві з них, які працюють без дозвільних документів, у них немає необхідної матеріальної бази, що позбавляє можливості підготувати водіїв на належному рівні.
Прес-секретарьпрокурора Києва також повідомила, що лише за 10 місяців поточного року на території Києва сталося 13 дорожньо-транспортних випадків з особливо тяжкими наслідками, в яких загинули 14 і травмовано 61 людину. Зареєстровано 877 наїздів на пішоходів і 746 зіткнень транспортних засобів, в яких загинули 124 і травмовано 1081 людину.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас