Підприємці перенесли акції протесту на Майдані на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці перенесли акції протесту на Майдані на четвер

Казна та Політика
485
Акції протесту на Майдані перенесено на четвер. Про це РБК-Україна повідомив керівник інформаційного центру координаційної ради Володимир Дорош.
За його словами, координаційна порада вирішила узяти паузу до четверга.
При цьому він відповів, що остаточне рішення про час і дату відновлення акцій протесту рада прийме сьогодні увечері.
Зараз на Майдані нікого не немає, декілька десятків осіб знаходяться на території наметового містечка.
Вчора в мітингу підприємців проти прийняття Податкового кодексу взяло участь декілька тисяч осіб.
Нагадаємо, 29 листопада ц.р. відбулася зустріч представників підприємців, які прибули із регіонів, з міністром фінансів України Федором Ярошенком, на якій протестуючі підтвердили вимоги про накладення вето на Податковий кодекс. "О 15:00 відбулася зустріч міністра фінансів Ф.Ярошенка з представниками підприємців, які прибули з регіонів. Була спроба схилити людей до пропозиції обмежитися виключенням певних пунктів і положень з Податкового кодексу, після чого підприємці ще раз повторили вимогу вето і залишили клуб Кабміну", - підкреслив Дорош.
Крім того, підприємці вирішили зібратися 2 грудня, коли Президент України Віктор Янукович пообіцяв визначитися відносно накладення вето на Податковий кодекс.
Нагадаємо, 28 листопада ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи шляхи вирішення проблеми, яка склалася з прийняттям Податкового кодексу, заявив, що є дві варіанти вирішення проблеми з прийняттям ПК. Перший шлях полягає в тому, що Президент ветує ПК, а потім новий варіант із внесеними змінами прийматиме парламент знову. І також існує інший варіант, при якому Президент не ветує, але підписує ПК за єдиної умови, що всі ті зміни, які необхідно буде внести за результатами переговорів з підприємцями, наберуть чинності після їх затвердження Верховною Радою України (ВР). За словами Азарова, другий шлях потребуватиме менше часу, а отже, кращий, ніж перший.
Також Азаров, коментуючи вимоги підприємців про зменшення впливу на бізнес контролюючих органів заявив, що НК повинен передбачати контроль над всім, що стосується здоров'я і безпеки громадян, все інше можна дерегулювати.
Також 28 листопада ц.р. представники підприємців підписали протокол з урядом відносно вето Податкового кодексу. "Перший пункт протоколу - наполягати на вимозі накладення вето Президентом України на існуючий варіант Податкового кодексу України, як неприйнятний і направлений на руйнування малого і середнього бізнесу України. Друге - виразити готовність після накладення вето надати конструктивні пропозиції при розробці нового варіанту Податкового кодексу України, який би служив розвитку малого і середнього бізнесу суспільства і держави. Протокол підписали міністр фінансів України Федір Ярошенко і представники мітингуючих", - зазначив учасник переговорів Юрій Єременко.
Крім того, за його словами, спочатку Мінфін пропонував виключити з ПК 14-й розділ, проте представники бізнесу не погодилися на такий варіант.
Раніше представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов повідомив, що підприємці погодили протокол з вимогами до Кабміну відносно ПК. "У нас єдина вимога, погоджена всіма представниками підприємницьких організацій, - це вето на прийнятий ВР Податковий кодекс. Інших вимог щодо зміни ухваленого закону у нас немає", - заявив Кравцов.
Нагадаємо, 27 листопада в Міністерстві фінансів відбулася зустріч спільної робочої групи зі представників уряду і підприємців під головуванням міністра фінансів Федора Ярошенка, під час першого етапу зустрічі, міністр фінансів і підприємці обговорювали концептуальні підходи, на яких побудований ПК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас