"Ъ": Пада попрацює наднормово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Пада попрацює наднормово

Казна та Політика
343
Більша частина вчорашнього засідання погоджувальної ради була присвячена обговоренню можливостей прийняття державного бюджету на 2011 рік. Оскільки проект документа Кабмін ще не вніс до Ради через невизначену ситуацію із Податковим кодексом, депутати домовилися попрацювати позаурочний час наступного тижня. В опозиції вважають, що проект держбюджету-2011 має бути розроблений на основі чинного законодавства, і вимагають звіту віце-прем'єра Сергія Тігіпка.
Відкриваючи засідання погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і голів парламентських комітетів, спікер Володимир Литвин був небагатослівним. "Проект порядку денного поточного пленарного тижня досить насичений і включає 133 питання " якщо працювати в нормальному ритмі, впораємося за два тижні", - спробував пожартувати він.
"В середу, як завжди, розглядатимемо законопроекти, напрацьовані опозиційними фракціями, а в п'ятницю заслухаємо когось від уряду - визначтесь із кандидатурою", - звернувся спікер до голів фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "НУ-НС" Івана Киріленка і Миколи Мартиненка, після чого передав слово голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову.
Єфремов заявив, що його фракція підтримує порядок денний, оскільки більшість питань давно відомі (минулий пленарний тиждень депутати присвятили прийняттю Податкового кодексу).
- Можливо, завтра (30 листопада) нам необхідно при вашій участі, Володимир Михайлович, і за участю прем'єр-міністра в перерві між пленарними засіданнями порадитися, як ми завершуватимемо нашу роботу в поточному році, - сказав він.- У нас є багато питань, і необхідно визначити терміни їх внесення і розгляду парламентом. У зв'язку з цим було б доцільно попрацювати в сесійному режимі не лише на цьому, але і наступного тижня.
- Як я розумію, йдеться про проекті державного бюджету? - уточнив спікер і після ствердної відповіді пана Єфремова продовжив: - Спасибі вам за ініціативу, Олександр Сергійович, ми обговоримо з прем'єром слушний для нього час і обов'язково зустрінемося.
Після цього голова Верховної ради повідомив депутатам, що проект державного бюджету мав надійти до парламенту на поточному пленарному тижні, проте робота над ним продовжується, оскільки доки не набрав чинності Податковий кодекс. Тому пан Литвин запропонував провести в наступну середу позачергове засідання Ради, на якому уряд представив би проект держбюджету. "Після цього на черговому пленарному тижні (13-17 грудня) ми зможемо узяти його за основу і в 20-х числах грудня прийняти остаточно, оскільки надалі виникнуть проблеми із присутністю депутатів, - уточнив спікер.- Перед Новим роком всі захочуть працювати із виборцями".
Ідилію, що панувала в залі засідань, порушив Іван Кириленко, заявивши, що через "злочинний Податковий кодекс бюджетний процес зірваний", тому уряд повинен готувати проект держбюджету-2011 на основі чинного законодавства.
- Писати бюджет на основі цього кодексу - злочинно, тому ми вимагаємо накласти на нього вето, після вживання якого ні в якому разі не розглядати документ - хай полежить! - висловив вимоги "БЮТ-Батьківщини" Кириленко.
- Ви ж розумієте, що від Верховної ради вже нічого не залежить: президент або підпише Податковий кодекс, чи ні, - заперечив спікер.- Всі це розуміють і вже приготували різні інформаційні повідомлення із цього приводу. - А ми вимагаємо заслухати в п'ятницю віце-прем'єра з економічних питань Сергія Тігіпка, - втрутився в розмову Володимира Литвина та Івана Кириленка голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко.- Хай він розповість і про Податковий кодекс, і про питання економіки!
Володимир Литвин заперечувати не став. "Якщо така ваша воля, готуйте питання у письмовій формі - відправимо Тігіпку негайно", - сказав він, після чого закрив засідання.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас