Греф: Небезпека другої хвилі кризи зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Небезпека другої хвилі кризи зберігається

575
Кризові явища в світовій економіці продовжуються, і небезпека другої хвилі кризи зберігається в повному обсязі, вважає глава Сбербанку Росії Герман Греф. "Що стосується кризи, очевидним є, що кризові явища у світовій економіці продовжуються, і ми ще далеко не вийшли з того стану, в якому виявилися", - сказав він. Тому, за його словами, в даний час говорити про те, що ключові причини кризи усунені, зарано.
Греф зазначив, що в даний час варто побоюватися "надування мильних бульбашок через надлишкову ліквідність на ринку", що спостерігалося в 2007-2008 роках. "Ми зараз це бачимо в повному обсязі. Ситуація повертається, лише це ще відбувається на тлі достатньо жорсткої ситуації - приватизації більшістю держав розвиненого світу приватного боргу", - сказав Греф.
За його словами, ситуація із державним боргом і бюджетним дефіцитом в більшості розвинених країн значно важча. "Тому ми бачимо, що робляться зусилля в рамках "десятки" і в рамках інших клубів із запобігання кризовим ситуаціям. Не хотів би виступити дестабілізатором або глашатаєм можливих повторень тієї кризи, яку ми бачили, але абсолютно очевидно, що небезпека цього зберігається", - зазначив Греф.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас