Путін: ЄЕП полегшить співробітництво Росії та Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: ЄЕП полегшить співробітництво Росії та Євросоюзу

181
Єдиний економічний простір (ЄЕП) працюватиме за правилами, ідентичними із СОТ, тому його створення лише позитивно позначиться на співпраці Росії і Євросоюзу, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
"Правила, за якими ми створюємо Єдиний економічний простір в трибічному форматі, практично нічим не відрізняються від тих правил, які запроваджені і використовуються у Світовій організації торгівлі. Це стосується і ринків, доступу до послуг, пересування товарів, робочої сили, капіталів", - сказав Путін.
За його словами, у зв'язку із цим партнерам Росії на цьому просторі працювати буде набагато легше за зрозумілими для них процедурами і правилами. "І це не ускладнює, а, навпаки, полегшує нашу співпрацю", - вважає російський прем'єр.
"Можна сказати, що ми за європейців цю частину роботи узяли на себе і, думаю, завершимо найближчим часом. Це лише в плюс піде нашій співпраці з Європою", - вважає він.
У свою чергу Меркель зазначила, що побоювання із цього приводу були пов'язані з тим, що Росія, на відміну від Білорусі та Казахстану, дуже далеко просунулася відносно вступу до СОТ. "Якщо буде зона вільної торгівлі або Митний союз, це означатиме, що всі три країни повинні вступити до СОТ. Ми сьогодні це обговорювали, і пан прем'єр-міністр сказав мені, що Митний союз активно робитиме ті кроки, які робить Росія у напрямі вступу до СОТ", - сказала вона.
Напередодні канцлер Німеччини підтримала ідею вступу Росії до СОТ, але не знайшла причин схвалити проект російського прем'єра про єдиний торговельний простір "від Лісабона до Владивостока". "Зрозуміло, ми підтримуємо ідею про єдину торговельну зону між ЄС і Росією. Проте давайте тверезо поглянемо на речі, кроки, які Росія робить останнім часом, направлені зовсім в інший бік", - заявила у четвер Меркель.
Путін описав проект в статті в мюнхенській газеті Süddeutsche Zeitung, підкресливши доцільність створення стратегічних альянсів підприємств різних країн у сфері судо-, автомобіле- і літакобудування, медицини, фармацевтики, ядерної енергетики, логістики.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас