Литвин прогнозує прийняття бюджету до 24 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин прогнозує прийняття бюджету до 24 грудня

Казна та Політика
179
Спікер парламенту Володимир Литвин прогнозує прийняття бюджету на 2011 р. до 24 грудня 2010 р. Про це він заявив по завершенню погоджувальної ради у ВР.
"Кабінет міністрів стверджує, що на початку наступного тижня проект закону (про бюджет) може бути внесений у Верховну Раду, але зараз вони (влада) у невизначеному стані, бо незрозуміла доля Податкового кодексу", - зазначив спікер. "Ми би могли послухати по повній програмі представлення бюджету, а наступного пленарного тижня прийняти його за основу і в цілому 23-24 грудня", - зазначив він.
Нагадаємо, В.Литвин ініціює позачергове засідання ВР 8 грудня для розгляду бюджету на 2011 р.
У свою чергу, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключив, що у зв'язку з тим, що на цей пленарний тиждень до порядку денного внесено більше 130 питань, необхідно буде провести позачергові засідання парламенту: "Можливо, нам доведеться або міняти регламент роботи, або проводити позачергове позапланове засідання нашої сесії".
Відзначимо, 22 листопада прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні бюджет 2011р. буде прийнятий Верховною Радою (ВР) з 3-3,5% фінансового дефіциту.
М.Азаров також заявив, що законопроект України про держбюджет на 2011 рік, розроблений на новій податковій базі, буде представлений у парламенті на початку грудня цього року.
За словами міністра фінансів України Федора Ярошенка, Україна планує скоротити дефіцит держбюджету-2011 на 37% - до 34 млрд грн відносно 2010 р. Дефіцит держбюджету-2010 складає 54 млрд грн, сказав міністр.
У той же час голова парламентського комітету з питань бюджету Валерій Баранов припускає, що уряд України паралельно готує два проекти бюджету на 2011 р. "Якщо Президент вважатиме за потрібне скористатися правом вето відносно Податкового кодексу, я прогнозую, .. (якщо) він не набуде чинності, то Мінфін змушений буде порахувати бюджет на 2011 р. за старою системою оподаткування. Будуть працювати цілодобово і внесуть його у сесійний зал ", - заявив В.Баранов.
Варто зазначити, що Кабінет міністрів 13 вересня подав до парламенту проект державного бюджету на 2011 р. Проте В.Литвин повернув його уряду з пропозицією, яка співпадає з позицією Президента України та рекомендацією Ради регіонів від 9 вересня 2010 про те, щоб Кабінет міністрів розробив бюджет на новій податковій основі з урахуванням норм Бюджетного кодексу.
Як повідомлялося, 20 квітня ц.р. Кабмін схвалив Декларацію цілей та завдань бюджету на 2011 р. (Бюджетну декларацію). Згідно з документом, граничний розмір дефіциту бюджету має скласти не більше 4,5% прогнозованого річного обсягу валового внутрішнього продукту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас