ЄЦБ: Єврозона здатна подолати фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Єврозона здатна подолати фінансову кризу

Казна та Політика
357
Учасник Ради Управляючих Європейського центрального банку в понеділок офіційно висловив упевненість в необхідності пакету допомоги, погодженого в минулі вихідні для вирішення фінансових проблем Ірландії. Тому останні коливання ринку не зможуть зашкодити стабільності євро.
"Не існує абсолютно ніяких підстав сумніватися в обґрунтованості планів з відновлення довіри до Ірландії, - заявив Крістіан Нуайє, член Ради Управляючих ЄЦБ, а також Управляючий Банком Франції. - Падіння курсу євро поступово зупиниться, а потім повністю зникне з порядку денного".
"Нинішня фінансова нестабільність стала результатом класичного кризи суверенного боргу, але не може вважатися кризою євро", - додав Нуайє. Він очікує, що пакет рятувальних заходів для Ірландії в обсязі 85 млрд євро, що виділяються спільно Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом, достатній для досягнення успіху. Як і Греція свого часу, Ірландія прийняла дуже рішучі дії зі зміцнення своїх державних фінансів", - заявив Нуайє на фінансовому форумі в Токіо.
Участь МВФ є ще однією позитивною ознакою, оскільки ця організація має багато десятиліть досвід успіху подібних заходів. Незважаючи на потребу в подібному пакеті рятувальних заходів, єврозона перебуває в порівняно хорошій фінансовій формі, впевнений Нуайє. "У цілому загальна ситуація фінансів єврозони значно в кращому стані, ніж у багатьох країнах світу, в тому числі і Сполучених Штатах", сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас