Нафта дорожчає на фоні новин про отримання Ірландією фінансової підтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на фоні новин про отримання Ірландією фінансової підтримки

Енергетика
234
Вартість нафти збільшується на торгах у понеділок на тлі ймовірного підвищення попиту на сировину і стабілізації економічної ситуації в Європі в результаті схвалення фіндопомоги для Ірландії. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 8:15 мск збільшилася на 0,47 долара, або на 0,56%, - до 84, 23 за барель. Спотова ціна на північноморську нафтову суміш марки Brent на 8:20 мск підвищилася на 0,32 долара, або на 0,37%, - до 85,53 за барель.
"Поточна підвищувальна динаміка, здається, викликана зниженням напруженості навколо порятунку Ірландії, - прокоментувала ситуацію, що склалася, агентству Bloomberg стратег з сировинних ринків Australia&New Zealand Banking Group Ltd. Серена Лім (Serene Lim). - Це додає оптимізму ринку".
Міністри фінансів країн ЄС напередодні схвалили виділення обтяженої боргами Ірландії фінансової допомоги у розмірі 85 млрд євро, а також дещо пом'якшили свою позицію щодо можливої участі в майбутньому приватного сектора у реструктуризації заборгованості держав регіону. Крім того, європейські політики заявили, що термін кредиту Греції може бути продовжений на чотири з половиною роки, щоб він співпадав з семирічним періодом, наданим Ірландії для виплати заборгованості.
За підсумками п'ятниці вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській біржі NYMEХ знизилася на 0,1 долара - до 83,76 за барель.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас