У жовтні оклади українців зменшилися на 1,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У жовтні оклади українців зменшилися на 1,2%

Казна та Політика
384
Чергове підвищення мінімальної зарплати в жовтні не запобігло зниженню рівня оплати праці в країні на 1,2%. Більше того, зменшення заробітних плат в основному було викликано переглядом окладів у бюджетних секторах, що пояснюється політикою уряду щодо мінімізації бюджетних витрат, пише "Комерсант-Україна".
На думку експертів, подальша динаміка на ринку праці буде залежати від остаточної редакції Податкового кодексу. Середня заробітна плата в Україні в жовтні знизилася на 27 гривень і склала 2322 гривні. Падіння офіційних зарплат у жовтні на 1,2% частково нівелювало їх вересневе зростання на 3%. Таким чином, з урахуванням 0,5-процентної інфляції реальна оплата праці українців у минулому місяці зменшилася на 1,6%.
Зарплата знизилася у більшості галузей, при цьому найзначніше - в транспортній (-180 гривень) і освітній (-134 гривні). Зменшення заробітних плат в металургії і машинобудуванні загальмувало їх зростання у промисловості - підвищилися всього на 10 гривень. Незважаючи на збільшення мінімальної зарплати в жовтні на 19 гривень (до 907 гривень), у всіх бюджетних секторах, крім охорони здоров'я (+19 гривень), було зафіксовано зниження рівня оплати праці. У державному секторі чиновники недорахувалися 30 грн, при цьому за 12 місяців їхні зарплати зросли всього на 4,3% - найгірший показник у цій сфері.
Єдиним сектором, де відзначено значний приріст зарплат, виявився фінансовий (+308 гривень), невелике збільшення спостерігалося в будівництві (+40 гривень) і торгівлі (+35 гривень). У регіональному розрізі позитивна динаміка зафіксована лише в Києві та Тернопільській області (зростання склало по 47 гривень).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас