Німеччина і Франція погодили механізм вирішення фінансових криз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина і Франція погодили механізм вирішення фінансових криз

180
Німеччина і Франція погодили постійний механізм вирішення фінансових криз у зоні євро. Про це повідомляють британські ЗМІ з посиланням на інформацію, отриману в кулуарах наради європейських міністрів фінансів, що проходить в Брюсселі. Вона присвячена погодженням пакета фінансової допомоги Ірландії.
Під час зустрічі в Брюсселі, крім проблеми Ірландії, обговорюються ширші питання стабілізації фінансового становища в єврозоні.
"Франція і Німеччина в останні години чинили тиск на комітет міністрів фінансів Європи з тим, щоб він недвозначно висловив свою позицію щодо участі приватного сектора в постійному механізмі. Угода була досягнута", - цитують ЗМІ повідомлення джерел у фінансових колах єврозони.
Термін дії Європейського фонду фінансової стабільності в обсязі 750 мільярдів доларів, з якого зараз надається допомога країнам зони євро, які переживають кризу, закінчується 30 червня 2013 року. Постійний механізм вирішення криз повинен прийти на зміну нині діючому механізму після закінчення терміну його дії. Уряд Німеччини наполягає, що частину витрат з надання допомоги потерпілим країнам, поряд з європейськими платниками податків, мають взяти приватні власники облігацій цих країн. Вони повинні погодитися на списання частини боргу, вважають в Берліні, який є найбільшим європейським фінансовим донором.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас