Жителі Швейцарії проголосували за посилення закону про іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Швейцарії проголосували за посилення закону про іноземців

279
У Швейцарії 28 листопада пройшов референдум з питання про автоматичне позбавлення права на проживання в країні іноземців, які скоїли тяжкі злочини. Як повідомляє агентство dpa, голосування було організовано з ініціативи Швейцарської народної партії.
За приблизним підрахунком загального результату голосування на основі часткових даних, 53 відсотки жителів Швейцарії, які мають право голосу, проголосували за прийняття жорсткого закону щодо іноземців, які вчинили злочини. Такі дані наводять телекомпанії країни.
У той же час, як передає агентство dpa, проект закону про іноземців має бути схвалено не тільки більшістю учасників голосування, а й більшістю кантонів Швейцарії. Пропозицію парламенту країни про розгляд кожної справи іноземців в індивідуальному порядку в ході недільного голосування було відхилено 53 відсотками голосів учасників референдуму. Агентство підкреслює, що в будь-якому випадку після голосування закон про іноземців буде посилений.
Агентство dpa у свою чергу уточнює, що в майбутньому іноземні громадяни, які вчинили такі злочини, як убивство, зґвалтування або які мають стосунок до торгівлі наркотиками, будуть автоматично позбавлятися права проживання у Швейцарії. Покинути країну будуть змушені й іноземці, викриті у шахрайстві в галузі соціальної допомоги.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас